close
تبلیغات در اینترنت
چلو کباب کوبیده 1392(ادامه مطلب را بخوانید)

لسکوکلایه عکس

این عکسها را غلامرضاوظیفه شناس مدیرسایت گرفته است .ادامه مطلب را بخوانیدوحتما نظر بدهید.منتظردیگرعکسهای من باشید .کپی برداری مجازاست.

چلو کباب کوبیده 1392(ادامه مطلب را بخوانید)



کباب‌ها در میان اقوام ایرانی دارای انواع مختلف کوبیده، برگ، بختیاری، شیشلیک و ... است. شاخص‌ترین نوع آنها کباب برگ و مشهورترین آنها کباب کوبیده است.

معمولا کباب‌ها را با پیاز و زعفران طعم‌دار و با نان به همراه ریحان، نعناع، ترخون و پیاز مصرف می‌کنند. گاهی نیز آنها را با چلو به همراه کره، تخم‌مرغ خام و سماق میل می‌کنند. البته امروزه به علت نگرانی ایرانی‌ها در مورد کلسترول و اضافه وزن تا حدودی این موضوع تعدیل شده به طوری که تخم مرغ خام حذف شده و کره را در کنار بشقاب می‌گذارند تا در صورت تمایل به پلو اضافه شود.


به طور کلی مصرف یک پرس کباب به همراه چلو و کره حدود 1200 کالری انرژی به بدن ما می‌رساند. از این رو، برای کاهش این کالری کباب خود را به همراه نان یا نصف چلو میل کنید و به دلیل آن که کباب کوبیده سرشار از کلسترول و تری‌گلیسیرید است، ترجیحا از کباب برگ استفاده، نمایید.

بد نیست بدانید در یک سیخ کباب کوبیده 270 کالری و یک سیخ کباب برگ 200 کالری انرژی نهفته است.

توصیه‌ها:کبابی کردن یکی از روش‌های مفید برای پخت گوشت‌هاست، به شرطی که در هنگام تهیه شرایط استاندارد رعایت شود. در این روش ممکن است برخی از قسمت‌های کباب حرارت کافی دریافت نکرده و مغز آن قرمز مانده و آلودگی‌هایی در آن باقی بماند. بنابراین برای کبابی کردن گوشت باید آن را در حرارت پایین یا آتش ملایم طبخ کرد تا مغز پخت و آبدار شود و ویتامین‌های آن محفوظ بماند. از این‌رو، قبل از مصرف هر نوع کباب ابتدا درون آن را باز کرده و پس از اطمینان از مغز پخت بودن، آن را میل کنید. میکروب‌های موجود در کباب‌های نیم پز یا نپخته می‌تواند برای سلامت انسان بسیار مخاطره‌آمیز باشد.

در اثر خشک شدن یا سوختن گوشت کبابی پروتئین‌های سطح آن تخریب شده و مواد سرطانزایی به وجود می‌آید که بسیار خطرناک است، بنابرین از مصرف کباب‌های سوخته جدا اجتناب کنید.

قبل از کباب کردن گوشت تا آنجا که امکان دارد چربی‌های ظاهری آن را جدا کنید. چرا که هنگام کباب شدن گوشت چربی آن ذوب شده و در آتش ریخته و ایجاد دود می‌کند. این دود که روی گوشت می‌نشیند حاوی مواد مضری است که برای مصرف‌کننده خطرناک و سرطان‌زاست، پس شعله ایجاد شده ناشی از ریختن چربی برروی منقل یا گاز را فورا خاموش کنید و هرگز برای کباب کردن گوشت به آن روغن نزنید. ولی چنانچه گوشت را در فر کباب می‌کنید اطراف گوشت را کمی روغن بمالید چرا که در این صورت شیره گوشت بیرون نمی‌آید و بخار نمی‌شود.گوشت‌های کبابی به دلیل آن که هنگام پخت در شیره خود پخته می‌شوند، از ارزش غذایی بالایی برخوردارند، ‌پس بهتر است کباب را آبدار تهیه و آن را با سالاد، سبزیجات تازه، گوجه‌فرنگی و سماق مصرف کنید. ویتامینC موجود در این ترکیبات می‌تواند منجر به جذب بهتر آهن گوشت شود. از سوی دیگر اگر گوجه فرنگی را کبابی کرده یا بپزیم، لیکوپن یا همان ترکیب آنتی‌اکسیدان آن بهتر جذب بدن خواهد شد و بیشترین تاثیر را خواهد داشت.

سماق چاشنی مخصوص کباب و منبع مهم ویتامینC است. سموم را از بدن خارج کرده و به هضم غذا کمک می‌کند و برای مبتلایان فشارخون مفید است. همچنین سماق به دلیل آن که آنزیم‌های مخرب گوشت را خنثی می‌سازد و چربی‌ها را زود تجزیه می‌کند مصرف آن به همراه کباب بسیار توصیه می‌شود.

 قدیمی ترین چلوکبابی که در تهران تاسیس شده است در حدود ۱۲۰ سال پیش بوده است.


اولین چلوکبابی نامش نایب بوده است که در بازار تهران قرار داشته است و شبیه رستورانهای اروپائیان غذا را بر روی میز سرو می کرده است. ولی اسناد دیگری نیز موجود می باشد که اولین چلوکبابی در تبریز نزدیک مرز با قفقاز تاسیس شده است. پیشخدمتهای رستوران نایب درآن زمان برنج ها را به صورت هرم در بشقابها قرار می دادند و همراه آن تکه کره ای نیز سرو می شده است. پیشخدمت ها یکی یکی برنجها را بر سر میزها می بردند و بلافاصله نفر بعدی کباب ها را با سیخ در بشقابها قرار می داده است. در آن زمان هر نفر می توانسته هر چند تا مایل بوده است کباب بخورد و مبلغی که از مشتریان گرفته می شده است یکسان بوده است و فرقی بین کسی که یک سیخ کباب خورده و چهار یا پنج سیخ نبوده است!

چلوکباب نایب یکی از قدیمی ترین چلوکبابی های تهران بوده است. این چلوکبابی و غذاهایی که در آن ارائه می شود بسیارخوشمزه هستند.

در سالهای اخیر نیز کباب برگ و کوبیده در سایز بزرگ که بزرگتر از اندازه استاندارد است تب زیادی پیدا کرده است که چلوکباب پهلوانی جزوء اولین مکانهایی بود که کبابهایش بزرگتر از اندازه عادی بوده است و می توان به عنوان بنیانگذار این نوع کبابها از آن نام برد.

مالک یکی از معروفترین چلوکبابی های تهران که نامش چلوکباب شمشیری بوده که در زمان رضاشاه تاسیس شده بود. بعدها این چلوکبابی به یک ساختمان ۴ طبقه منتقل شد که طبقه اول آشپزخانه بود طبقه دوم مخصوص مغازه دارها و بازاریان و افراد مجرد و طبقه سوم و چهارم برای خانواده ها و مقامات درنظر گرفته شده بود. هر طبقه با آئینه های زیادی تزئین شده بود .

از ساعت ۱۱ صبح بوی کباب و برنج که در چلوکباب شمشیری پخته می شد فضای آن اطراف را پر می کرد و رهگذران را برای خوردن چلوکباب را تحریک می کرد. چلوکبابی که در شمشیری ارائه می شد شامل یک بشقاب برنج همراه با کره و دو عدد کباب بوده است.چلوکباب شمشیری و کبابهایش توسط بسیاری از چلوکباب شمشیری به عنوان یکی از قدیمی ترین و خوشمزه ترین کباب در ایران نام برده شده است.

اعتمادالسلطنه وزیر انتشارات ناصرالدین شاه و رئیس دفتر مترجم در آن زمان برای پرداخت بهترین چلوکباب که توسط چلوکبابی نایب ارائه می شد بین ۳ تا ۵ ریال آن زمان پرداخت کرده است .

در آن زمان که از آب کباب برای خوشمزه کردن کبابها استفاده می شد و توسط چلوکبابی ها با بوی آب کباب که بر روی زغال می ریختند مشتری های زیادی را گرسنه می کردند.
در آن زمان در چلوکبابی ها یک کاسه خیلی بزرگ قرار داشت که در آن دوغ درست می کردند و همراه با کباب به مشتری داده می شد. یکی از موضوعاتی که مدتها در بین مردم رایج بوده است در مورد چلوکباب این بوده که اگر پسری که به سن بلوغ نرسیده بوی کباب به مشامش می رسید او باید بلافاصله چلوکباب می خورد در غیر این صورت قدرت مردانگی اش را از دست می داد.


+ نوشته شده درشنبه 17 اسفند 1392ساعت 6:47توسط غلامرضاوظیفه شناس لسکوکلایه مقیم (تهران) | | تعداد بازدید : 61

مطالب قبلی

صفحات وبلاگ