نان بربری نوعی نان است که پخت آن در ایران مرسوم است و بههر دو شیوهٔ سنتی و صنعتی تولید میشود.
نام این نان برگرفته از نام ایل بربر
است که در مرز بین ایران و افغانستان زندگی میکردند. در اواخر دوران
قاجار چند بربر پخت این نان را در تهران آغاز کردند و آن را رواج دادند.
طعم و بوی ویژه این نان ناشی از استفاده از ترکیب آب و مقدار کمی جوش شیرین
است که پیش از پخت بوسیله نانوا روی خمیر نان مالیده میشود. بربری از جمله نانهایی است كه میان ما
ایرانیها طرفدار زیادی دارد و بخصوص به همراه پنیر تبریز یك صبحانه جانانه
خواهد شد. امروز سرآشپز ما می خواهد طرز تهیه این نان خوشمزه را در خانه
آموزش دهد.
طرز تهیه :
آرد |
1 كیلو |
شكر |
15 گرم |
نمك |
12 گرم |
روغن |
10 گرم |
بهبود دهنده |
5 گرم |
خمیر مایه |
20 گرم |
آب |
550 تا 600 گرم |
كنجد |
به میزان كافی |
طرز تهیه : ابتدا آرد، نمك، شكر و بهبود دهنده و خمیر مایه را با هم مخلوط می كنیم. سپس آب را كم كم می ریزیم تا خمیر تشكیل شود . به
مدت 4 دقیقه خمیر را ورز می دهیم و بعد روغن را اضافه می كنیم و4
دقیقه دیگر ورز می دهیم و به خمبر 15 دقیقه استراحت می دهیم. خمیر را چانه گیری می كنیم و به چانه ها استراحت می دهیم و سپس آنها را پهن می كنیم و اجازه می دهیم تا به سه برابرحجم خود برسد. بعد
آنها را داخل فر با دمای 240 یا 230 درجه به مدت تقریبا 12 دقیقه می
گذاریم تا پخته شود و البته قبل از گذاشتن در فرمی توانیم روی نان ها هم از
تخم مرغ استفاده كنیم و روز آن كنجد هم بپاشیم .
+ نوشته شده درسه شنبه 19 فروردین 1393ساعت 6:31توسط غلامرضاوظیفه شناس لسکوکلایه مقیم (تهران)
|
| تعداد بازدید : 79
|